MİNİMAL BİR TARZ!

Dekorasyon ürünlerinden tutun da mobil uygulamalara kadar görselliğe sahip her türlü alanda son zamanlarda karşımıza sıkça çıkan bir tarz minimalizm. Bambaşka alanlar da olsa hepsinde öne çıkan ortak özellik duruluk ve sadelik oluyor. Giyimde ise minimalizm ilk defa 60'lı yıllarda ses getirmiş bir moda akımı. Prada, Chanel, Calvin Klein gibi dönemin en büyük markaları minimalist kreasyonlar sunarak bu tarzı giderek yaygınlaştırdılar. 60'lı yılların üzerinden çok zaman ve moda trendi geçmiş olsa da günümüzde minimalist giyim insanlar arasında hala popülerliğini koruyor.

Minimalist giyim çok uğraşmadan, çok karıştırmadan hem de çok para harcamadan şık ve rahat olmak isteyen insanların tercih ettiği bir tarz. Temel olarak farklı kültürlere ait klasik giyimin özgürce yeniden yorumlanışı olduğunu söyleyebiliriz. Minimalist bir giyim tarzıyla spor bir görünüm elde edebileceğiniz gibi şık bir akşam yemeğine de gidebilirsiniz ayrıca tesettür giyimde de oldukça rağbet gören bu tarz size her yönden rahatlık ve geniş bir kullanım imaknı sunuyor.

Bu tarzın en çok tercih edilen renklerinin başında krem, lacivert,siyah, beyaz ve gri gibi renkler geliyor. Genellikle desensiz parçalar veya kumaşın kendi dokusuyla elde edilen desenleri görebilirsiniz. Monokrom adı verilen tamamen tek renkten oluşan bir kombin ve tonsurton giyim de tam olarak minimalist tarza ait bir detay. Tercih edilen aksesuarlar ise genellikle metal ve uzaktan değil, detay olarak dikkat çeken aksesuarlar oluyor.

Siz de dolabınızı minimal tarza uydurabilir ve bunu az bir masrafla ve çok az bir zaman harcayarak yapabilirsiniz. Sade bir şıklık ve rahatlıkla göz doldurmak o kadar da zor değil, öyle değil mi?